Ilmaennustus lubab laupäevaks Läänemaa tantsupeo ajaks vihma, jahedust ja tuult

Laupäeval peetakse Haapsalu piiskopilinnuses ligi tuhande osavõtjaga Läänemaa tantsupidu. Nii tantsijad kui ka pealtvaatajad võiksid valmistuda selleks, et peaaegu kogu päeva sajab, õhusoojust on napilt ja puhub tugev tuul.

Ilmateenistus ennustab laupäevaks Lääne-Eestis vihmast ilma ja kuni 18-kraadist õhusooja. Tänastel andmetel kandub tihedam sajutsoon üle Lääne-Eesti (tõenäosus kuni 90%), hõredamalt on vihmahooge Ida-Eestis (tõenäosus ~50%).

Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval Lääne-Eestis 14..18.

Ka ilmaportaali Wunderground ennustus teeb pidulistele tuska. Wundergroundi ilmakaart näitab hetkel, et suure tõenäosusega sajab kogu päeva ja kõige soojem temperatuur on laupäeval 16 kraadi. Kuna tuul on tugev, siis tundub õhk paari kraadi võrra jahedam.

Nii et pidulised ja pealtvaatajad võiksid end vastavalt ilmaoludele riidesse panna. Vihmaseid ja jahedaid tantsupidusid on Haapsalus olnud varemgi, kuid pidu pole seepärast pidamata jäänud.

Tantsupidu algab piiskopilinnuses kl 17. Proove tehakse linnuses juba reedel, jätkuvad laupäeval ja seejärel kl 16.30 algab rongkäik.

Vaata altpoolt tabelitest Wundergroundi ennustust kogu päeva kohta.  

 

Riigi ilmateenistuse ennustus:

Reede (13.05.) öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta, võrdlemisi selge taevaga ja mõõduka kagutuulega. Õhutemperatuur on 3..8, Kirde-Eestis võib langeda 0°C-ni, maapinnal -2°C-ni. Päeval kandub lõunakaarest niiskust lisaks ja pärastlõunal suureneb Lääne-Eestis (eelkõige saartel) hoovihma võimalus (25-50%). Kagutuul tugevneb ja mandril võib pärastlõunal olla puhanguid 13 m/s. Õhutemperatuur on 17..21°C, saarte rannikul on paar kraadi jahedam.

Laupäeval (14.05.) koondub madalrõhkkond Läänemere kohale ning selle serva mööda jõuab Balti riikidesse märksa niiskemat õhku. Tänastel andmetel kandub tihedam sajutsoon üle Lääne-Eesti (tõenäosus kuni 90%), hõredamalt on vihmahooge Ida-Eestis (tõenäosus ~50%). Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval Lääne-Eestis 14..18, ida pool kuni 22°C.

Pühapäeval (15.05.) kandub madalrõhkkond Läänemere idarannikule ja selle servas jätkub lõunakaarest sooja ja niiske õhu vool üle Balti riikide. Sajab hoovihma, tõenäosus on suur Lääne-Eestis (75-90%), väiksem ida pool (~50%). Kagutuul on tugev pärastlõunani, seejärel nõrgeneb ja pöördub edelasse. Õhutemperatuur on öösel 8..12, päeval 15..19, ida pool tõuseb üle 20°C.

Esmaspäeval (16.05.) jääb Eesti Läänemere kohal püsiva madalrõhkkonna mõjualasse ja hoovihma võimalus on ikka võrdlemisi suur (50-75%). Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 13..15, Ida-Eestis võib tõusta kuni 19°C-ni.

Teisipäeval (17.05.) suundub madalrõhkkond Soome ja selle servas sajab Eestis mõnes kohas hoovihma (tõenäosus ~50%). Tuul puhub lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 14..18°C, kuhu sajuhoog ei jõua, tõuseb temperatuur paar kraadi kõrgemale.

Kolmapäeval (18.05.) kandub lõunakaarest madalrõhulohk ühes niiskusega. Öösel on vihmahooge hõredamalt, päeval aga laialdaselt (tõenäosus kuni 75%) ja sadu võib õhtu poole tihe olla. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 4..9, maapinnal kohati 0°C lähedane, päeval 13..18°C.

Neljapäev (19.05.) tuleb madalrõhkkonna mõjusfääris hoovihmadega, laialdasemalt on sajuhooge päeval. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 13..18°C.

Screen Shot 2016-05-12 at 18.29.06
Õhutemperatuur ja vihma võimaluse protsent tunni kaupa alates laupäeva varahommikust kella 04-st kuni kella 23-ni.
Screen Shot 2016-05-12 at 18.29.38
Õhutemperatuur, vihma võimaluse protsent ja tuulekiirus kolme tunni kaupa.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.