Värskes Maalehes: Noarootsis küpseb plaan kaevata kanal, mis muudaks poolsaare saareks

Noarootsi rannik. F: Ivar Soopan.
Noarootsi rannik. F: Ivar Soopan.

Homsest Maalehest saab lugeda, et Noarootsi vallas mõlgutatakse suurejoonelisi mõtteid. Noarootsi poolsaar oli kunagi saar ja Haapsalu Tagalahest sai sõita mööda vett Hara lahte. Praegu on maapinna kerkimise tõttu nendine väin kinni kasvanud. Kuid vallavalitsus plaanib süvendada sinna kanali. Nii saaks poolsaarest taas saar.

Kanal annaks läbivoolu ka Tagalahele ja vähendaks selle kinnikasvamist.

Endiselt on päevakorral ka Haapsalu otseühendustee ehitamine. Äsja valmis Tartu ülikoolis geoloogiline ülevaade, mis toob välja, kas üle Tagalahe saaks tee ehitada. Välja pakutakse viis võimalikku varianti, kuhu otsetee saaks teha.

IMG_6924
Abivallavanem Aivo Hirmo. F: Ivar Soopan.

Kõigest sellest räägib Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo nii homse Maalehe paberlehes kui ka digilehe videos.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.