Hapsal Dietrich võtab sel suvel menüüsse oma varasemate hooaegade parimad toidud. Korduvalt Eesti parimate restoranide hulka valitud Dietrich avaneb suvehooajaks tuleval neljapäeval, 21. aprillil.

Dietrichi viiest kokast ja kahest abikokast koosnev köögimeeskond on stardivalmis ning alates neljapäevast saab nende loomingut taas Haapsalus Karja tänaval proovida.

“Hästi palju tuleb kõikide hooaegade popimaid toite,” ütles Dietrichi perenaine Mary-Liis Kaabel.

Ta märkis, et tahaks katsetada ka uusi toite, aga kliendid küsivad pidevalt oma lemmikroogi, mis neile varasemaist aastaist on meelde jäänud, ning seepärast võtabki Dietrich need uuesti menüüsse.

“Inimesed küsivad, millal see toit tagasi tuleb, see oli tore ja see oli hea…” rääkis Kaabel.

Mis on restoranikülastajate lemmikud? “Vanast ajast on kindlasti vasikalihalõigud, mida me ei saa ilmselt kunagi menüüst ära võtta – see on muutunud firmaroaks,” lausus Kaabel. “Näiteks prouade lemmik on karulaugu risotto. Tean, et väga paljud mehed igatseva veise sisefileed. Seda eelmine aasta ei olnud ja seda küsiti suve jooksul palju.”

Üks Dietrichi külastajate lemmikuid on Tom Yumi stiilis aasiapärane vürtsikas kalasupp, mis on samuti sel suvel menüüs.

Hapsal Dietrichis peakokka pole. “Peakokka ei ole kunagi olnud ja ei tule ka,” ütles Mary-Liis Kaabel naerdes. “Mängime seda rolli kõik ise. Oleme andnud kokkadele võimaluse, tulevad suveks tööle, mõtleme ise menüü välja ja nemad teevad seda, mida nad oskavad väga hästi teha.”

Uute kokkade kõrval on Dietrichis tagasi need toiduvalmistamise meistrid, kellega restoran kunagi koos alustas.

Kolmele külaliskorterile lisandub veel kaks

Peale selle, et Hapsal Dietrich on tuntud hea köögi poolest, on seal ka mitu stiilset külaliskorterit.

“Kolm külaliskorterit avasime eelmisel suvel, aga selleks suveks saab veel kaks korterit valmis,” lausus Kaabel. “Kokku viis korterit – enam juurde teha ei saa, nüüd on maja täis.”

Uued korterid valmivad Itaalia veinipäevadeks.

Salt tuleb jälle külla

Dietrich teeb ka tänavu koostööd Tallinna restoraniga Salt. 6. juulil on Salti kokad Haapsalus külas ja nagu eelmisel aastal, nii tõotab ka tänavu sellest sündida naudinguterohke söögipidu.

13. augustil korraldab Dietrich Haapsalus “Maitsete promenaadi”. “Seda teeme koos Salti perenaisega,” ütles Kaabel.

Maikuus tõstab Dietrich kohvikulauad tänavale ja algab välihooaeg. Täpne aeg sõltub ilmast.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.