Ilm läheb soojaks – homme on kohati kuni 17 kraadi sooja

Põõsaspea neem. F: Ivar Soopan.
Põõsaspea neem. F: Ivar Soopan.

Ilmateenistuse ennustuse kohaselt tuleb täna sisemaal kuni 13 kraadi sooja, homme on veel suvisem – siis on oodata Kagu-Eestis kuni 17-kraadist õhusooja. Rannikul on jahedam.

Täna päeva peale lääne poolt alates pilvisus tiheneb ja pärastlõunal sajab Lääne-Eestis vähest vihma. Õhtul võib ka ida pool kohati veidi tibutada. Kagutuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur tõuseb meretuulega rannikul 5..6, sisemaal 8..13°C-ni.

Kolmapäeval (6.04.) on kõrgrõhkkond sunnitud Venemaale taanduma, sest Skandinaaviast läheneb madalrõhkkond. Öösel võib vaid üksikutes kohtades veidi vihma sadada. Kagutuul tugevneb hommikuks 5-10, saartel puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on +1..+6°C. Päeval jõuab madalrõhulohk üle Läänemere ja sajuala liigub ennelõunal Lääne-Eestisse ja õhtul Peipsi äärde. Tuul pöördub järk-järgult kagust edelasse ning on tugev, puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul 6..9, sisemaal 10..14, Kagu-Eestis kuni 17°C-ni.

Neljapäeval (7.04.) madalrõhkkond eemaldub ja lõuna poolt tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail sajab mõnel pool hoovihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+6, päeval tõuseb meretuulega rannikul kuni 7, sisemaal 10..14°C-ni.

Reedel (8.04.) madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on ilm peamiselt sajuta, vaid õhtul suureneb Lõuna-Eestis vihma võimalus. Õhutemperatuur on öösel +1.+6, päeval meretuulega rannikul kuni 7, sisemaal 10..13°C.

Laupäeva (9.04.) öö tuleb kõrgrõhkkonna mõjul vaikne ja enamasti sajuta. Üksnes Lõuna-Eestis on väike vihma võimalus. Õhutemperatuur langeb selgema taeva korral -1..+2°C-ni, Lõuna-Eestis võib jääda +5°C ümbrusse. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhkkond. Ennelõunal on vihma tõenäosus suurem Lõuna-Eestis, pärastlõunal laienevad sajupilved põhja poole. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 6..10, saarte ja Põhja-Eesti sisealadel kuni 13°C-ni.

Pühapäeval (10.04.) jõuab madalrõhkkond Kesk-Euroopast Läänemerele ja selle serva mööda kandub lõunavoolus soe õhumass Balti riikidesse. Öösel sajab saabuva sooja õhumassiga koos vihma, päeval saju võimalus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval rannikualadel kuni +7, sisemaal 9..14, Kagu-Eestis võib tõusta 18°C-ni.

Esmaspäeval (11.04.) madalrõhkkonna mõju väheneb. Kohati sajab hoovihma. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval rannikualadel kuni +7, sisemaal üle 10°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.